DOVO legt het af tegen Sparta Nijkerk

20 februari 2016 17:45

DOVO heeft in een slechte wedstrijd op een koud, nat en winderig Sportpark De Ebbenhorst met 3-1 verloren. Na een kwartier was het Ridouan Tabouani die de thuisclub op voorsprong bracht. Tien minuten na rust viel een afstandsschot voor de voeten van spits Remy Raterink, die de 1-1 binnen schoot. Niet veel later was het alweer 2-1. Ruud Jong kapte vrij gemakkelijk Bas Mooij uit en schoot vervolgens prima binnen. In de slotfase sloeg Nijkerk nogmaals toe, toen invaller Frank Tervoert de 3-1 achter Bodhi Prinssen schoot.

In Nijkerk begon DOVO met Remy Raterink in de spits. Serhat Koç moest plaatsnemen op de bank, nadat de spits te laat kwam.

In een openingsfase waar DOVO nog wat zoekende was en het initiatief meer bij Sparta Nijkerk legde, kwam het toch als eerste tot een grote kans. Na 7 minuten werd een inzet van Adil Mahdadi uit een hoekschop van Roy Bakkenes op de lijn weggehaald. Vervolgens, 7 minuten later, viel de bal aan de andere kant wel binnen. Na een fout in de DOVO-defensie kwam Sparta Nijkerk door via de rechterkant. De vervolgens gegeven voorzet kwam bij de tweede paal bij de geheel vrijstaande Ridouan Tabaouni terecht, die simpel de 1-0 tegen de touwen kon schieten.

Niet veel later had DOVO wellicht recht op een strafschop. Joshua Patrick ging goed door aan de linkerkant, en gaf een lage voorzet richting Toonen, die onderuit getrokken werd. Het had wat weg van een strafschop, maar scheidsrechter Van der Kraay zag er niets in.
Toch bleef DOVO na de 1-0 van Sparta Nijkerk zoeken naar de 1-1. Uit een voorzet kopte Leon Toonen goed in, maar zijn inzet ging naast. Niet veel later, na ongeveer een half uur spelen, kreeg DOVO weer een kans. Uit een hoekschop van Bakkenes zette een DOVO speler (vanuit mijn positie onduidelijk wie het precies was) zijn lichaam tegen de bal. Sparta Nijkerk-doelman Rijnvis moest gestrekt naar de hoek, en moest het verwerken tot hoekschop, die niets opleverde.

Tegenvaller voor DOVO was het uitvallen van Arjan Goorman. De middenvelder raakte in een duel geblesseerd en moest zich laten vervangen door Ariën Bakkenes.

Drie minuten later was DOVO weer gevaarlijk. Een geweldige voorzet van de goed spelende Enrico Patrick kwam perfect op het hoofd van Toonen, maar Toonen kopte naast. Vijf minuten voor de rust kon ook Raterink gevaarlijk worden, maar hij gleed de bal uit een voorzet van Bakkenes naast. Vlak voor de theepauze kreeg DOVO nog een aardige kans uit een vrije trap van Bakkenes, maar deze was uiteindelijk een simpele prooi voor Rijnvis.

Een eerste helft met een uiterst effectief Sparta Nijkerk, en DOVO dat langzaam meer grip op de wedstrijd kreeg na een zoekende openingsfase.

Na de rust pakte DOVO de draad weer op, Raterink kon in minuut 52 weer gevaarlijk worden met een kopbal, maar deze ging wederom naast. In een wedstrijd die van beide kanten af en toe slordig en onnauwkeurig was, kreeg Sparta Nijkerk ook kansen. Tien minuten na de rust kon Tim Muller aanleggen voor een afstandsschot, maar deze inzet ging net over het doel van Bodhi Prinssen. Twee minuten later was het aan de andere kant wel raak. Na een pass van Joshua Patrick wilde Roy Bakkenes uithalen, maar Bakkenes raakte de bal in eerste instantie verkeerd. Uiteindelijk bleek zijn mislukte schot een assist te worden voor Remy Raterink, die de bal knap met zijn linker de bal in de hoek legde. DOVO kreeg op dat moment waar het recht op had. Direct na het doelpunt werd Raterink vervangen door Serhat Koç.

Maar lang kon DOVO er niet van genieten. In minuut 65 kwam Ruud Jong door aan de linkerkant en kapte vrij gemakkelijk de te gretig inkomende Bas Mooij uit. Vervolgens bleef Jong rustig en schoot de bal prima binnen. Daarna ging DOVO op jacht naar de gelijkmaker. Aan inzet en strijd lag het zeker niet aan de kant van DOVO. Echter was het allemaal ‘net niet’, en Sparta Nijkerk was uiterst effectief. DOVO begon aan een heus slotoffensief, en met Bas Ent erbij voor Kevin Westmaas was het signaal vanuit trainer Bert van Sas duidelijk. Toch had Sparta Nijkerk eerder het duel in het slot kunnen gooien, doordat de ploeg van trainer Marco Roelofsen er een aantal keer gevaarlijk uit kwam door het opportunisme van DOVO, maar door hard werken van de DOVO-defensie kwam het daar nog niet aan toe. Toch was het in minuut 90 invaller Frank Tervoert die na een scherpe counter de 3-1 tegen de touwen schoot.

Ondanks dat de wedstrijd al gespeeld was, bleef de ploeg maar gaan. In dat opzicht absoluut de credits naar DOVO, maar die zullen toch nog wel eens achter de oren krabben dat er een aantal kansen niet werden gemaakt. Volgende week speelt DOVO thuis een oefenwedstrijd tegen de koploper in de eerste klasse A, DFS uit Opheusden.